Etusivu
Ajankohtaista
Yhteismetsä
Yhteismetsät
Hakkuut, metsänhoito ja tutkimus
Hakkuut
Maanmuokkaus
Metsänviljely
Nuoren metsän hoito
Ojitus
Tutkimus ja kehitys
Metsästys
Pienriista
Hirvenmetsästys
Metsästysohjeet
Puukauppa
Tonttien vuokraus
Majoitus
Ölkyn kämppä
Kuusingin kämpät
Leilin rakennukset
Luoman kämppä
Oulangan kämpät
Kiinteistökauppa
Metsätilojen osto
Metsätilojen vaihto osuuksiin
Yhteystiedot
Hoitokunta
Palaute
Palaute
Tarjouspyyntölomake
HIRVENMETSÄSTYS

21.4.2017

HIRVENPYYNTIOIKEUKSIA MARKKINOIDAAN YHTEISTYÖSSÄ ERÄVERKON KANSSA!

Kuusamon yhteismetsä myy hirvenpyyntioikeuksia syksyn 2017 metsästystä varten Kuusamosta. 


VIIKKOLUPIEN MARKKINOINTI

Tarjolle tulee kesäkuussa viikkolupia, joita markkinoidaan Eräverkon sivustojen kautta.

Kuusamon yhteismetsä myy hirvenpyyntioikeuksia 1 viikon pyyntijaksoille Kuusamosta. 

Pyyntijakso alkaa maanantaisin ja päättyy sunnuntaisin. Yhden viikon aikana alue varataan ennakkomaksun maksaneelle seurueelle ja käytettävissä on yhden aikuisen pyyntilupa. Jahdin onnistuessa peritään jälkikäteen lopullinen pyyntimaksu ja pyyntilupamaksu.

Viikkolupia varten varataan Kuusamon pohjoisosasta Juhtivaaran alue. Juhtivaaran alue sijaitsee Oulangan palstalla Oulankajoen pohjoispuolella. 

Hirvenpyyntioikeuksia viikon jaksoille myydään osoitteessa www.eraverkko.fi/kauppa/hirvenmetsastys-kuusamo 

Lisätietoja antaa yhteismetsän toimihenkilö Timo Pätsi (+358 400 207 896).


4.9.2017

HIRVENMETSÄSTÄJÄT !

Kuusamon yhteismetsä myy vuosittain hirvenpyyntioikeuksia syksyn metsästystä varten Kuusamosta ja Suomussalmen alueelta. 


Kevään tarjouskilpailun perusteella on lupia ohjattu metsästysseurueille. Vielä on kuitenkin jäljellä Oulangan palstalla Juhtivaarann alueella viikkolupia metsästäjien käyttöön. 22.1.2017

ERÄNKÄVIJÄT !


Hirvenmetsästäjät voivat vuokrata käyttöönsä myös Kuusamon yhteismetsän alueilla olevia eräkämppiä. Kämppiä vuokrataan Lomarengas Oy:n sivustojen kautta. Kyseisiä kämppiä voi vuokrata myös suoraan Kuusamon yhteismetsän toimistolta. Kuusamossa on Oulangan Saunavaaran palstalla kaksi kämppää: Kuusinki 1 ja Kuusinki 2 sekä Ölkyn Viitavaaran palstalla Ölkyn kämppä. 

Suomussalmella tarjolla on Leilin kämppä. Leilin kämpän pihapiirissä on kämppärakennuksen lisäksi myös savusauna, tilava kota ja hirvenruhojen käsittelyä varten rakennettu lihankäsittelyrakennus.1.1.2016

HIRVENMETSÄSTYS

Kuusamon yhteismetsä myy vuosittain hirvenpyyntioikeuksia Kuusamosta ja Suomussalmelta. 

Kuusamon yhteismetsän laajat ja yhtenäiset maa-alueet tarjoavat ihanteelliset mahdollisuudet hirven metsästykseen sekä Kuusamossa että Suomussalmella. Kokoa sopiva jahtiseurue ja tule Kuusamon yhteismetsän alueelle hirvijahtiin.

Kirjalliset tarjoukset hirvenpyyntioikeuksista syksyä varten pyydetään keväisin ilmoittamalla siitä Kuusamon yhteismetsän internet -sivuilla ja Kuusamossa ilmestyvässä sanomalehdessä. Lisäksi ilmoitus on muutamassa alueellisesti tai valtakunnallisesti merkittävässä lehdessä. Tarjouskilpailu on pidetty vuosittain maalis- ja huhtikuun aikana.

Alueet, joille hirven pyyntioikeuksia myydään, vaihtelevat 1 000 ja 5 400 hehtaarin välillä. 

Hirvenmetsästysalueille myytyjen pyyntioikeuksien määrä riippuu paitsi Kuusamon yhteismetsälle myönnettyjen lupien määrästä myös alueiden koosta ja siitä, millainen hirvikanta alueella tiedetään olevan. Kullekin alueelle pyritään myymään vähintään yhden aikuisen hirven ja yhden vasan pyyntilupa

Mahdollisia hirven pyynnin jälkimyyntilupia ja viikkolupia voit tiedustella yhteismetsän toimistolta.

Kuusamon yhteismetsältä hirvenpyyntioikeuden lunastaneella metsästysseurueella on omalla hirvenpyyntialueellaan oikeus myös karhun metsästykseen lakien ja asetusten mukaisesti, jos karhukiintiötä riittää. Kuusamon yhteismetsä perii Kuusamon yhteismetsän alueella kaadetun karhun kaadosta erikseen ainoastaan 50 euron suuruisen kaatomaksun.

Kuusamon yhteismetsä, Kitkantie 21, 93600 Kuusamo