Etusivu
Ajankohtaista
Yhteismetsä
Yhteismetsät
Hakkuut, metsänhoito ja tutkimus
Hakkuut
Maanmuokkaus
Metsänviljely
Nuoren metsän hoito
Ojitus
Tutkimus ja kehitys
Metsästys
Pienriista
Hirvenmetsästys
Metsästysohjeet
Puukauppa
Tonttien vuokraus
Majoitus
Ölkyn kämppä
Kuusingin kämpät
Leilin rakennukset
Luoman kämppä
Oulangan kämpät
Kiinteistökauppa
Metsätilojen osto
Metsätilojen vaihto osuuksiin
Yhteystiedot
Hoitokunta
Palaute
Palaute

HIRVENMETSÄSTYS

09.04.2019

TIEDOTE HIRVENMETSÄSTÄJILLE !

Kuusamon yhteismetsä ei järjestä tänä vuonna suljettua tarjouskilpailua hirvenmetsästysoikeuksien myynnistä. Ensi syksyn hirvienpyyntilupien määrä tulee Kuusamon ja Taivalkosken alueella laskemaan merkittävästi edellisestä vuodesta. Yhteismetsä on myynyt aiempina vuosina kolmivuotisia hirvenpyyntioikeuksia ja lisäksi helmikuussa 2019 markkinoitiin Eräverkon huutokaupassa muutamia pyyntioikeuspaketteja.

Hirvenmetsästystä ohjataan yhteismetsän alueilla lupamäärän asettamissa rajoissa siten, että jo sovitut hirvenmetsästyspaketit pystytään täyttämään. Näitä pyyntioikeuksia käytetään tulevana syksynä yhteismetsän ohjauksessa alkuperäistä laajemmalla alueella ja näin saadaan metsästyspainetta tasattua koko yhteismetsän alueelle.

Suomussalmella on myytävänä yhden aikuisen hirven pyyntioikeus siten, että 11.4. kello 8:00 ja 12.4. kello 15:00 välisenä aikana seurueet voivat ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen timo.patsi(at)kuusamonyhteismetsa.fi halustaan ostaa pyyntioikeuden. Kyseisenä aikan ensimmäisenä varauksen ilmoittanut seurue saa luvan käyttöönsä. Lupa myydään samalla hinnalla, joka oli aiemmin Eräverkon kautta myydyllä aikuisen hirven luvalla. 

Lisätietoja hirvenpyyntioikeuksien markkinoinnista ja syksyn metsästyksestä antaa Timo Pätsi (0400 207 896).29.3.2019

HIRVENPYYNTIOIKEUKSIA MARKKINOIDAAN YHTEISTYÖSSÄ ERÄVERKON KANSSA!

Kuusamon yhteismetsä on myynyt helmikuussa 2019  1- vuotisia hirvenpyyntioikeuksia syksyn 2019 metsästykseen. Pyyntioikeuksia markkinoitiin Kuusamosta ja Suomussalmelta. 


29.3.2019

ERÄNKÄVIJÄT !

Hirvenmetsästäjät voivat vuokrata käyttöönsä Kuusamon yhteismetsän alueilla olevia eräkämppiä. Kämppiä vuokrataan Lomarengas Oy:n sivustojen kautta. Kämppiä voi vuokrata myös suoraan Kuusamon yhteismetsän toimistolta. Kuusamossa on Oulangan Saunavaaran palstalla kaksi kämppää: Kuusinki 1 ja Kuusinki 2 sekä Ölkyn Viitavaaran palstalla Ölkyn kämppä. Majoitus -osiossa on lisää tietoa kämpistä.

Suomussalmella tarjolla on Leilin kämppä. Leilin kämpän pihapiirissä on kämppärakennuksen lisäksi myös savusauna, tilava kota ja hirvenruhojen käsittelyä varten rakennettu lihankäsittelyrakennus.16.2.2018

HIRVENMETSÄSTYS

Kuusamon yhteismetsä myy vuosittain hirvenpyyntioikeuksia Kuusamosta ja Suomussalmelta. 

Kuusamon yhteismetsän laajat ja yhtenäiset maa-alueet tarjoavat ihanteelliset mahdollisuudet hirven metsästykseen sekä Kuusamossa että Suomussalmella. Kokoa sopiva jahtiseurue ja tule Kuusamon yhteismetsän alueelle hirvijahtiin.

Kirjalliset tarjoukset hirvenpyyntioikeuksista syksyä varten pyydetään keväisin ilmoittamalla siitä Kuusamon yhteismetsän internet -sivuilla ja Kuusamossa ilmestyvässä sanomalehdessä. Lisäksi ilmoitus on muutamassa alueellisesti tai valtakunnallisesti merkittävässä lehdessä. Tarjouskilpailu on pidetty vuosittain maalis- ja huhtikuun aikana.

Alueet, joille hirven pyyntioikeuksia myydään, vaihtelevat 1 000 ja 9 000 hehtaarin välillä. 

Hirvenmetsästysalueille myytyjen pyyntioikeuksien määrä riippuu paitsi Kuusamon yhteismetsälle myönnettyjen lupien määrästä myös alueiden koosta ja siitä, millainen hirvikanta alueella tiedetään olevan. Kullekin alueelle pyritään myymään vähintään yhden aikuisen hirven ja yhden vasan pyyntilupa.

Mahdollisia hirven pyynnin jälkimyyntilupia ja viikkolupia voit tiedustella yhteismetsän toimistolta.

Kuusamon yhteismetsältä hirvenpyyntioikeuden lunastaneella metsästysseurueella on omalla hirvenpyyntialueellaan oikeus myös karhun metsästykseen lakien ja asetusten mukaisesti, jos karhukiintiötä riittää. Kuusamon yhteismetsä perii Kuusamon yhteismetsän alueella kaadetun karhun kaadosta erikseen ainoastaan 50 euron suuruisen kaatomaksun.

Kuusamon yhteismetsä, Kitkantie 21, 93600 Kuusamo